Utställningshallarna

Samlingarna visas i tre olika utställningshallar som alla ligger i anslutning till Torget på Gullholmen

Hall 1

Permanentutställningen i Hall 1 utgörs till stor del av Sunes samlingar med anknytning till Gullholmen och dess närområde. Miljön skiljer sig från de flesta museers, tapeterna har gamla mönster och vackra fönster har monterats in lite här och där för att skapa en trivsam och ljus känsla.

Här finns mycket, både på väggar och golv. Och, förutom tavlorna, finns en hel del spännande och unik nautika såsom bl.a. galjonsfigurer och namnbrädor från Gullholmens kuttrar. Även ”Kutterkonstnärerna” dvs de lokala kuttersnidarna, finns representerade med sina båtmodeller.

Hall 2

De fina samlingarna i Hall 2 innefattar såväl måleri som båtmodeller m.m.

Många av konstnärerna är kända namn som har haft anknytning till livet längs kusten. Många av dem målade kända motiv och ibland tom varandra.

Hall 3

Här finns såväl Marinmålningar som konst- & litteratur från kyrkan och Prästgården och det berättas om enskilda individer upplevelser både till land och sjöss.

Pastor Simsons klocka, som hamnade i Prästgården på Gullholmen finns att beskåda liksom Carl Wilhelmssons mammas kökssoffa & spis. Historien om Oskar Olsson från Orust, som överlevde Titanic katastrofen, berättas med utgångspunkt från foton och tidningsartiklar och en Titanic tavla som är över 100 år gammal och visar fartyget mitt i det stora fält med isflak som orsakade haveriet.

 

Miljön i vilken konsten visas är mycket personlig

liksom båtmodellerna i Hall 2

Permanentutställningen i Hall 1 är mycket sevärt

och Sunes gamla skolbänk i Hall 3